Adfysio multidisciplinaire praktijk Kessel - Lo / Leuven logo

Kinesistherapeute Sarah De Cannière

Adfysio Kinesist Kessel-Lo / Leuven Sarah De Canniere

Opleidingen

Na mijn Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, behaalde ik in 2015 het diploma Postgraduaat Manuele therapie aan de KU Leuven. Vervolgens vervolledigde ik in 2018 de tweejarige opleiding Trigger VZW: myofasciale therapie (Dryneedling). Om mijn kennis steeds aan te vullen en bij te schaven, volg(de) ik diverse opleidingen binnen een breed domein van musculoskeletale klachten. Daarnaast ben ik lid van het Schoudernetwerk Vlaanderen. Dit is een netwerk van kinesitherapeuten in Vlaanderen met een bijzondere interesse en expertise in de schouderzorg. Sinds 2020 maak ik bovendien deel uit van de werkgroep ‘communicatie en educatie’ van het netwerk. In 2019 volgde ik het programma Motivational Interviewing - Vincent Kortleve.

Specifieke interessegebieden

Ik heb een grote interesse voor klachten ter hoogte van de schouder- en nekregio, hoofdpijnklachten, duizeligheidsklachten, … Verder vind ik het interessant om me te verdiepen in complexe klachten en pathologieën die lang aanslepen, mensen met een uitgebreid klachtenpatroon, maar natuurlijk ook wervelkolomklachten in het algemeen. Mijn interesse in de behandeling van patiënten met hoofdpijn en schouderklachten ontstond doorheen de jaren. Zo merkte ik de ongelofelijke impact van kine-behandelingen op de kwaliteit van leven bij hoofdpijnpatiënten. Om deze patiëntengroep nog beter te kunnen helpen, beet ik me vast in deze materie. Mijn werk aan de KULeuven als praktijkassistent prikkelt me om mezelf voortdurend te verdiepen in klachten aan de nek en schouder. Aan de KULeuven doceer ik bovenste lidmaat (arm) en Cervicale wervelkolom (nek) aan de 3de bachelor studenten. In mijn behandelingen probeer ik mijn patiënten steeds ervan te overtuigen dat hij/zij zelf een grote invloed kan uitoefenen op zijn/haar klacht. Communicatie, educatie en re activatie draag ik erg hoog in het vaandel.

In mijn vrije tijd kan je mij vaak terugvinden op het water. Ik zeil al van kinds af aan en neem deel aan competities. Het zogenoemde “gevecht” tussen de elementen (water, wind) spreekt me erg aan, alsook het teamwerk met mijn zeilpartner. Verder hou ik van avontuur. Zo ga ik graag op back-to-basics-vakantie in het groen. Mijn ideale vakantie? Een land verkennen als een nomade: te voet of met de fiets op verkenning, met mijn slaapzak en tent bij de hand. Ik hou me tegenwoordig ook bezig met het leren van Spaans. Wist je dat ik in een ander leven professioneel avonturier of kapitein van een grote boot zou zijn?


Waarvoor kan je bij kinesitherapeute Sarah terecht?

  • Dry needling
  • Manuele therapie
  • Sportrevalidatie
  • Algemene kinesitherapie

  • Maak afspraak