Adfysio multidisciplinaire praktijk Kessel - Lo / Leuven logo

Osteopaat Valerie Schepers

Adfysio Kinesist Kessel-Lo / Leuven Valerie Schepers

Opleidingen

In 2005 studeerde ik af als Lic. kinesitherapie aan de KU Leuven. Daarna volgde ik het postgraduaat Manuele Therapie aan de universiteit van Gent. Om steeds de beste zorg te bieden aan mijn patiënten en voortdurend bij de leren, voegde ik nog enkele opleidingen toe aan mijn lijst: lymfdrainage ad modum vodder (2007), postgraduaat handrevalidatie (2008), osteopaat DO afgestudeerd aan het FICO in 2018, dry needling 2019-2020 bij trigger, bijscholingen omtrent pediatrie, TMJ-problematiek, endocrinologie, voeding, …

Specifieke interessegebieden

In 2009 begon ik aan mijn 6-jarige studie Osteopathie . Ik voelde me aangetrokken tot de holistische aanpak. Bij een osteopatische behandeling wordt namelijk niet enkel gefocust op één klacht, maar wordt er daarentegen getracht naar het verhaal van de patiënt in zijn geheel te luisteren. Op die manier benaderen we de hulpvraag zo alomvattend mogelijk. Er wordt getracht niet louter symptomatisch, maar ook oorzakelijk te werken. Een uitermate intrigerende aanpak om op zoek te gaan naar de juiste balans Na mijn eindexamens verdiepte ik me in wetenschappelijk bewijs betreffende de osteopatische behandeling van reflux bij baby’s. De liefde voor pediatrie groeide en tot op heden blijf ik me hierin met veel plezier bijscholen. Daarnaast behandel ik graag kaak- en verteringsproblematieken osteopatisch. Dit zijn namelijk twee delen van het lichaam die me enorm interesseren. Twee systemen die vaak ongemerkt onderhevig zijn aan lichamelijke en geestelijke spanningen en een belangrijke rol kunnen spelen in het vinden van een juist evenwicht. Ook het topic voeding vind ik heel interessant en de manier waarop het ons energie-en prestatieniveau kan beïnvloeden evenals onze slaapkwaliteit en immuniteit. Ik vind het dan ook geweldig om in een multidisciplinair team te mogen werken waardoor er op verschillende facetten tegelijk gewerkt kan worden indien nodig of gewenst. Maar het is vaak door de handen in elkaar te slaan dat we pas tot een juist antwoord kunnen komen.

In mijn vrije tijd lees ik heel graag en snuister ik graag in mode- en interieurboekjes. Daarbuiten kan je mij regelmatig terugvinden in de fitness of op mijn pilatesmat. Pilates heeft me het laatste jaar enorm gefascineerd en gepassioneerd. Het heeft me dusdanig enthousiast gemaakt dat ik intussen begonnen ben aan een teacher opleiding om zelf les te kunnen geven in de toekomst. Uiteraard geniet ik buiten het werk en de sport graag van mijn tijd samen met mijn gezin. Samen op stap gaan, culinair genieten of een gezellig terrasje doen, daar geniet ik enorm van. Ook reizen waar we kunnen, skiën, fietsen, wandelen, surfen of gewoon cocoonen zijn een ideale ontspanning voor mij. Wist je dat ik in een ander leven interieurarchitect of de uitbater van een Bed and Breakfast zou zijn?


Bij Valerie kan je enkel terecht voor osteopathie.


Maak een afspraak