Adfysio multidisciplinaire praktijk Kessel - Lo / Leuven logo

Recept hartverwarmende herfstsoep met pompoen, wortel en knolselder

November 13, 2019
Off

Ingrediënten (6 porties):

  • 300g wortelen
  • 300g knolselder
  • 300g pompoen
  • 1 aardappel
  • 1ui
  • 5l water

Garnering:

  • 1eetlepel zonnebloempitten en 1eetlepel pompoenpitjes fijngehakt
  • 1 bouillonblokje

Bereidingswijze:

  • Snij de groenten klein en warm water op in een waterkoker
  • Fruit de ui met maximum 1 eetlepel olijfolie
  • Voeg de fijngesneden groentjes toe
  • Voeg kruiden toe naar eigen smaak (zout, peper)
  • Hierna is het tijd om het kokend water toe te voegen aan de groenten en ui
  • Vergeet geen bouillonblokje
  • Laat 10 tot 15 minuten gaarkoken
  • Zet de pot van het vuur en mix alles tot een lopende soep
  • Voor garnering: snij de zonnebloempitten en pompoenpitten klein en voeg 1 theelepeltje toe per kom soep

Tip:

Een sneetje geroosterd volkorenbrood maakt de soep en jouw lunch helemaal compleet!

Smakelijk!