Adfysio multidisciplinaire praktijk Kessel - Lo / Leuven logo

Boost je body balance Kessel-Lo (Leuven)

Kom in balans

Heb jij last van steeds aanslepende, chronische klachten? Of heb jij last van een steeds terugkerend probleem? Of ben je gewoon benieuwd hoezeer je wel of juist niet in balans bent?

Bij Adfysio hebben we intussen jarenlange ervaring in het begeleiden van patiënten met kinesitherapie en osteopathie. Het blijkt echter dat eenmaal we zover gekomen zijn om de pijn of de symptomen te verlichten het niet vanzelfsprekend is dat dit ook behouden blijft op lange termijn. Hoe komt dit? Waarom vinden we ons evenwicht niet? Een vraag die ieder van ons zich misschien al wel eens gesteld heeft. Ons lichaam is een ongelofelijk complex geheel waarin miljoenen cellen samenwerken. Niet verwonderlijk dat een probleem, pijn, een symptoom dan ook door heel veel verschillende aspecten wordt beïnvloed.

Vanuit een holistische visie

Een holistische benadering waarbij lichaam en geest door verschillende disciplines worden gescreend en benaderd, is dan ook waar wij bij Adfysio in geloven en samen onze schouders onder zetten om zo jou een optimale begeleiding te kunnen bieden. Daarom bieden wij jou graag een analysepakket aan waarbij we op verschillende vlakken gaan kijken of jij in evenwicht bent.

Boek jouw analyse

In dit pakket bieden we jou een sessie osteopathie, een sessie voedings- en orthomoleculair advies en een sessie gesprekstherapie aan. Hierbij wordt er gekeken naar de spanningen in je lichaam rond de centrale as, wordt je voeding en levensstijl geanalyseerd en je stressniveau bepaald. Na deze analyse krijg je advies van onze therapeuten of je in een bepaalde richting verder kan of dient te werken. Je beslist nadien zelf of je ermee aan de slag gaat.

Osteopathie

De osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in jouw lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van jouw klacht en probeert hij vervolgens aan de hand van zachte manipulaties, spiertechnieken en mobilisatie jouw lichaam opnieuw in staat te stellen te streven naar gezondheid en evenwicht.

Voedings- en orthomoleculair advies

Ook voeding heeft invloed op hoe we ons voelen, en zelfs op verschillende lichamelijke klachten. Een evenwichtig voedingspatroon biedt veel voordelen: een betere weerstand, meer energie, meer uithoudingsvermogen, een natuurlijk (niet-versneld) verouderingsproces, een zuiverdere huid, meer stressbestendigheid én een beter humeur. Voedingsadvies vinden we onmisbaar in de zoektocht naar balans.

Naast een voedingspatroon op maat kunnen extra voedingsstoffen (voedingssupplementen) helpen om ziekten te voorkomen en te behandelen. Voedingssupplementen bevatten een hoog gehalte aan stoffen die in beperkte hoeveelheid in voeding voorkomen: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, enzymen, en ook minder bekende stoffen zoals bioflavonoïden. Wij geven graag orthomoleculair advies. Dan bekijken we samen met jou of het nodig is om bepaalde processen in het lichaam te ondersteunen of te stimuleren met natuurlijke supplementen.

Gesprekstherapie

Dat lichaam en geest één zijn, staat inmiddels als een pijl boven water. Naast osteopathie en voedings- en orthomoleculair advies, bieden we gesprekstherapie aan. Daarin bespreken we mogelijke onderliggende trauma’s, onzekerheden en/of angsten. Ook voor hartcoherentie kan je bij ons terecht. Via ademhalingsoefeningen verlaag je je stressniveau en verhoog je je veerkracht. Het stelt je in staat om op een gezonde manier met stress en moeilijkheden om te gaan.