Adfysio multidisciplinaire praktijk Kessel - Lo / Leuven logo

Voedingsadvies Kessel-Lo (Leuven)

 

Door de hoeveelheid tegenstrijdige voedingstips waar we dagelijks mee om de oren worden geslagen is het soms moeilijk het bos nog te zien door de bomen. Laat staan dat we hier zelf actief mee aan de slag kunnen. We horen vaak wel dat voeding een grote impact kan hebben op onze lichaam en onze geest, maar weten vaak niet waar te beginnen. We weten niet meer goed wat wel mag en wat we best vermijden om alles weer terug in balans te brengen.

Ik help je dan ook graag in de zoektocht naar een gezond voedingspatroon wat bij jou past. Hierbij staat een persoonlijke aanpak centraal, want een 'one size fits all' bestaat jammer genoeg niet. Mijn doel is om je niet alleen de juiste kennis, maar ook praktische handvaten aan te reiken om je zo te begeleiden naar een energieker, gezonder en klachtenvrij leven. We kijken hierbij niet enkel naar voeding, maar ook naar slaap, beweging, stressreductie, voedingsstoffen en je levensstijl.

Meer weten over mij of mijn ervaring? En benieuwd waarom ik zelf aan de slag ging als voedingsdeskundige? Dat lees je hier!


Hoe gaat dat in zijn werk?


Door middel van een uitgebreid intakegesprek ga ik samen met jou in kaart brengen waar het in je lichaam mank loopt. Samen kijken we naar verschillende domeinen die een impact op je gezondheid kunnen hebben: voeding, levensstijl, stress, bioritme, slaap en jouw medische voorgeschiedenis. We gaan samen op zoek naar oplossingen om de (biochemische) processen in je lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen om zo het zelfgenezend vermogen van je lichaam te activeren.

Je krijgt een plan op maat waarin ik bepaalde voeding, beweging, ontspanning, kruiden en/of supplementen adviseer.

Je kan bij mij terecht voor:
  • Allergieën en voedselintoleranties
  • Spijsverteringsproblemen / Maag- en darmklachten
  • Vegetarisme en veganisme
  • Hormonale disbalans
  • Huidklachten
  • Hart- en vaatziekten
  • Gewrichtsklachten
  • Bewust & gezond eten
  • Gezond afvallen
  • ...

Maar het gaat verder dan dat: heb je het gevoel dat je altijd moe bent? Heb je darmklachten die al jaren aanslepen? Heb je last van een wattig/warrig hoofd (“Brain Fog”)? Of wil je graag preventief aan de slag met je gezondheid? Samen gaan we kijken wat jij op dit moment nodig hebt, er is namelijk niet 1 plan dat voor iedereen werkt. We kijken dus vooral naar wat JIJ nodig hebt, want jouw situatie én behoeften zijn uniek.

Naast een afspraak bij Adfysio of online, vergezel ik je ook graag naar de supermarkt. Bewust en gezond boodschappen doen is immers geen sinecure. Op elk pakje vind je tegenwoordig de woorden ‘natuurlijk’, ‘biologisch’ of ‘glutenvrij’, waardoor we er steevast vanuit gaan dat deze ook gezond zijn. Voor het lezen van etiketten lijk je tegenwoordig zelfs een diploma nodig te hebben. Met andere woorden: het kiezen van gezonde voeding in een supermarkt is voor veel mensen een enorme uitdaging.

Ik help je dan ook graag om je favoriete producten onder de loep te nemen en eventueel op zoek te gaan naar gezonde(re) alternatieven die passen bij jouw voorkeuren. Mocht je hier interesse in hebben, kan je dit gerust bespreken tijdens een consult.

Zin om de balans in je lichaam terug te herstellen?


Boek dan hier een afspraak in

Tarieven

Bij een 1e consultatie bedraagt het tarief € 65 (duur 1 uur).
Bij een 2e consultatie bedraagt het tarief € 52 (duur 45 min).
Bij verdere opvolgingsconsultaties bedraagt het tarief € 40 (duur 30 min).