Adfysio multidisciplinaire praktijk Kessel - Lo / Leuven logo

Perinatale Kinesitherapie : Babygym

Perinatale kinesitherapie

Perinatale kinesitherapie omvat de begeleiding en ondersteuning van vrouwen tijdens de zwangerschap (prenatale) en na de bevalling (postnatale). De postnatale kinesitherapie kan zowel individueel als in groep.

Babygym

Babygym is een 5 weken durend programma op maat van jonge moeders. Het omvat een complete work-out in een groepje van maximaal 7 deelnemers. In elk van de lessen wordt de focus gelegd op:

– core stability training (versterken van bekkenbodemspieren, diepe buik-en rugspieren)
– Algemene reconditionering
– Algemene spierversterkende oefeningen (buik, armen, benen, billen,..)

We zorgen voor een gevarieerd gamma aan oefeningen, gradueel opbouwend op maat van ieder van de deelnemers. Je baby is meer dan welkom tijdens onze groepslessen, en kan bij sommige oefeningen betrokken worden indien gewenst!

Wanneer starten?

Zes weken na een vaginale bevalling, en acht weken na een keizersnede kan U (na goedkeuring van de gynaecoloog) starten met de postnatale oefeningen. Voor de start van de babygym in groep vragen we aan iedereen om 2 individuele sessies in te plannen bij één van de therapeuten. Hierbij zal er individueel geoefend worden op controle van de bekkenbodemspieren, diepe buik-en rugspieren. Dit is noodzakelijk als basis om de oefeningen tijdens de babygym correct uit te voeren.

Start van de lessen
Dinsdag 5 maart 2019 om 13u30. (+-1u).

Benodigdheden
Sportieve outfit, sportschoenen, 2 waterflesjes 0,5l, handdoek, …

Leer onze therapeuten kennen