Adfysio multidisciplinaire praktijk Kessel - Lo / Leuven logo

Rug- & Nekschool

Neem de juiste houding aan dankzij onze rug- en nekschool

 

Onder het motto ‘preventie is beter dan genezen’, leert Adfysio haar patiënten verantwoord de juiste houding aan te nemen.

De rug- & nekschool is dan ook een behandelingstraject waarbij, in een programma van 5 sessies, de patiënt zelf leert hoe de rug en de nek efficiënt te gebruiken.

Het traject is van toepassing voor alle mensen die rug- of nekklachten (gehad) hebben: acuut, chronisch, pre- en postoperatief en op zoek zijn naar de juiste houding voor rug en nekklachten te minimaliseren.

Schrijf je nu in voor de rug- & nekschool

Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wil je zeker zijn van je inschrijving, schrijf je dan snel in!

Meer informatie over de rug- & nekschool:

In de rug-en nekschool leren we over de verschillen soorten (pijn)klachten die er bestaan en hoe we hier mee kunnen omgaan. Er wordt ergonomisch advies op maat gegeven evenals hef- en tiltechnieken waarbij de rug en nek zoveel mogelijk gespaard blijven. Bovendien worden de basis rug-en nekspieren getraind en gestretcht waar nodig. Een oefenprogramma voor thuis wordt meegegeven. Wens je nadien nog verder te werken op je spiercorset (core stability) onder begeleiding dan kan dit in de aanvullende rug-en nekschool versie 2, telkens op dinsdag avond.

Praktisch

Voor elke deelname wordt één behandeling aangerekend en is een maximum van 5 deelnemers. Op die manier kunnen we u het beste adviseren.

Bijkomstig krijgt elke deelnemer een naslagwerk met daarin alle oefeningen en tips, evenals een gratis theraband om thuis te oefenen.

Schrijf je nu in voor onze rug- & nekschool